Фото: В.Реновица

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ, овогодишњи је мото Међународне традиционалне манифестације „Дјечија недјеља“ која се одржава у периоду од четвртог до десетог октобра текуће године.

Према програму обиљежавања у Установи за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу, данас је организован маскенбал за све вртићке групе, које су се представиле кореографским тачкама.

Вршилац дужности ове Установе Споменка Маловић је истакла да ће кроз петодневни програм дјеца са својим васпитачима у складу са епидемиолошким мјерама, обиљежити седмицу која је посвећена нашим најмлађим сугрђанима.

Фото: В.Реновица

– Под слоганом „Заједно можемо све“ реализујемо бројне активности наредних дана. Јуче су дјеца говорила о својим правима под поменутим слоганом, сутра имамо радионицу, док је у четвртак планирана посјета градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, који ће уручити донацију вртићу. За петак имамо у плану дан спортских активности, којима ћемо и завршити манифестацију – навела је Маловићева.

Фото: В.Реновица

Циљ обиљежавања „Дјечије недјеље“ је подстицање и организовање разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите. Ове године нагласак је стављен на значај заједнице и јединства и потребе да пружимо подршку једни другима, да програмске активности усмјеримо према потребама дјеце и њиховој будућности, те стварању услова за правилан раст и развој.