Фото: Соколац-срце Романије

Начелник општине Соколац Милован Бјелица потврдио је вечерас на свом фејсбук профилу да ће Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г-дин Порфирије званично посјетити Соколац, у суботу 16.октобра.

Начелник општине Соколац мр Милован Бјелица, патријарх српски г. Иринеј, министарка правде у Влади Србије Нела Кубуровић и митрополит дабробосански г. Хризостом (3. септембар 2017.)

,,У суботу, 16.октобра ове године имаћемо велику част и задовољство да у Сокоцу угостимо Његову Светост Патријарха српског господина Порфирија. Захваљујући Његовом високом преосвештенству митрополиту дабробосанском господину Хризостому патријарх ће посјетити Соколац и Романију. Долазак патријарха српског у Соколац прије свега је велики благослов и дар од Бога“ – наводи се у краткој објави начелника Бјелице.

Патријарх српски господин Иринеј на “Малом Зејтинлику” (21. децембар 2014.)

Да подсјетимо, Соколац ће након Добоја бити друга општина /град/ из Републике Српске коју ће Патријарх Порфирије посјетити након што је ступио на трон поглавара Српске православне цркве.

Патријарх московски и све Русије г. Алексије II и патријарх српски господин Павле | Храм „Романијска Лазарица“ (мај 1994. године)

Овим чином наставиће се континуитет великих и значајних посјета црквених великодостојника поносној општини подно Романије.

Патријарх Павле у посјети Сокоцу, у друштву Милована Бјелице, Милорада Љубинца и Велибора Остојића, 1994. године