Поводом „Недјеље дјетета“ данас су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и његов замјеник Слободан Амовић са сарадницима посјетили Установу за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу.

И на први поглед, ништа необично, ништа спорно, само једна од редовних активности Градоначелника. Међутим, ако се мало боље обрати пажња, ова посјета је имала итекако политички карактер. Наиме, градоначелник Ћосић је током посјете онако шеретски, „ненамјерно“ између осталог рекао следеће:

,,У жељи да допринесемо што бољим условима за рад и боравак запослених и дјеце у овом обданишту, данас смо им уручили поклон Градске управе Источно Сарајево – опрему за особље (кломпе, кецеље, мајице) и 155 постељина за дјецу, које нису обновљене још од почетка рада установе“.

С обзиром да је Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац почела са радом 1981.године, испада да постељине у истој нису замијењене пуних 40 година, што је ноторна лаж. Али изговори то „велики градоначелник“ без трунке стида и срама и остаде жив. Изговори, а да нико од присутних то не демантова. И зашто би, кад свим присутним иде у корист што јаче пљунути и омаловажити рад Начелника и бившег руководства вртића. Тобоже, локална власт није способна да замијени постељине малишанима и потребна је милостиња „великог градоначелника“. На срамоту и бруку свих нас који овдје живимо!

Г-дин градоначелник је „сасвим случајно“ заборавио да истакне колика су била улагања Општине Соколац и разних донатора током претходних 8 година, али није заборавио да баци рукавицу коме друго до начелнику Општине. Онако успут, брутално користећи наше најмлађе суграђане за своје јефтине политичке трикове!

Г-дин градоначелник је „сасвим случајно“ заборавио да је објекат вртића скоро у потпуности обновила локална самоуправа на челу са начелником Бјелицом!

Г-дин градоначелник је „сасвим случајно“ заборавио колико дјеце је боравило у вртићу 2012.године, а колико дјеце борави данас и да ли су те бројке сасвим случајне, или је то резултат нечијег дугогодишњег рада!

Г-дин градоначелник је „сасвим случајно“ заборавио колико је неотпакованих постељина на примопредаји дужности затекла садашња привремена директорица вртића!

Ипак, и овај гест добре воље треба похвалити али и нагласити да се у доњем дијелу града (посебно општини Источно Ново Сарајево) најављује или је у току изградња нових вртића, школа, музеја, факултета, тргова и ко зна чега све не, док се нашем вртићу постељине, кецеље и кломпе додијељују уз велику помпу и присуство скоро свих телевизија из Републике Српске. Да сви виде како се „равномјерно“ развијају све општине из састава Града Источно Сарајево. За то вријеме, једном од најпрометнијих соколачких улица (популарним транзитом), од силних рупа и закрпа може се проћи једино тако да ће вам сасвим сигурно један точак или амортизер отпасти, док „Путеви РС“ тај проблем очигледно игноришу.

Или је пак, градоначелник лоше дез(информисан) од стране привременог руководства соколачког вртића?