Опремање ватрогасне јединице бице настављено (ВИДЕО)

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је данас да испоручивањем ватрогасног возила Ватрогасном одјељењу Соколац, које дјелује у овиру Територијалне ватрогасне спасилачке јединице града Источно Сарајево, процес опремања ове јединице неће бити заустављен.

Ћосић је нагласио приликом посјете соколачким ватрогасцима да је ово возило набављено прије годину дана и да је у протеклом периоду адекватно опремано.

Према његовим ријечима, ово је показатељ да није битно ко врши власт, већ да постоји системски процес у приступању једној организационој јединици, у овом случају Територијалној спасилачкој ватрогасној јединици.

“Оно што ради 14 људи овдје на Сокоцу је јако значајно, јер је Соколац општина са више од 600 километара квадратних, која може имати пожаре и у урбаном, као и у сеоским дијеловима, и у ситуацијама када имамо временске непогоде и сушу, јако је битно да ови људи буду адекватно опремљени”, нагласио је Ћосић.

Он је истакао да ће у наредним годинама Градска управа имати ситне интервенције на Ватрогасном дому на Сокоцу на утопљавању и уређењу самог објекта.

Ћосић је најавио да ће у 2022. почети изградња још једног Ватрогасног дома Трнову, а у Источном Старом Граду центра за обуку ватрогасаца Ватрогасне бригаде Источно Сарајево, те ће се наставити са опремањем организационих цјелина.

Он је нагласио да ће једна генерација ватрогасаца на Сокоцу ићи у заслужену пензију, тако да слиједи и подмлађивање ове и осталих организационих цјелина.

Ћосић је подсјетио да је Територијална ватрогасна спасилачка јединица јако значајан организациони дио Градске управе и да води рачина о спасавању људи и заштити од пожара у шест градских општина.

Старјешина Територијалне ватрогасне спасилачке јединице Источно Сарајево Његош Вукадин изразио је захвалност граду Источно Сарајево за дугогодишње опремање ове јединице у градским општинама, те нагласио да је посљедњих година отворена испостава и у Старом Граду, те да постоји у и Трнову.

Ми водимо рачуна да то опремање буде равномјерно распоређено и ове године одјељењу на Сокоцу испоручено је ватрогасно возило опремљено са доста опреме за рад и спасавање на терену, односно за самостално гашење пожара и дотур воде на локацију”, изјавио је Вукадин.

Он је изразио наду да ће и у наредном периоду град наставити са добром праксом опремања ватрогасне јединице, подмлађивања састава, адаптације и изградње домова.