Свјетски дан менталног здравља биће обиљежен данас у Источном Сарајеву, најављено је из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У присуству представника установа здравствене и социјалне заштите из области менталног здравља, биће представљени значајни резултати рада Министарства здравља и социјалне заштите у овој сфери.

Обиљежавање организују представници Министарства здравља Српске у сарадњи са Пројектом менталног здравља у БиХ, који се спроводи у сарадњи са Институтом за популацију и развој, а уз подршку Владе Швајцарске.

Скуп ће бити уприличен у 10.00 часова у Конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, док су изјаве за новинаре планиране у 9.30 часова.

Сваке године Свјетски дан менталног здравља обиљежава се 10. октобра на иницијативу Свјетске федерације за ментално здравље и уз подршку Свјетске здравствене организације, а у партнерству са министарствима здравља и организацијама цивилног друштва широм свијета.

Овај дан обиљежава се од 1992. године, с циљем подизања свијести о проблемима менталног здравља и мобилизације напора за боље ментално здравље људи.