Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево еализовали су акцију „Каспер“ усмјерену на разбијање групе лица, која су повезана ради вршења илегалне производње и продаје опојне дроге на подручју које оперативно покрива ова управа.

На основу наредби Основног суда Источно Сарајево извршени су претреси на осам локација и то пет на подручју Источног Сарајева и три на подручју Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Српске.

Лишено је слободе шест лица који ће након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени брачни пар Милан и Дарија Лучић, Славиша Вуковић, Жељко Ћоровић, Алдин Алић и Недим Ибуш.

У наведеној акцији укупно је пронађено и одузето 58 стабљика индијске конопље – укупно око три килограма опојне дроге марихуана, 33,28 грама опојне дроге спид и више мобилних телефона и сим картица.

Поред припадника ПУ Источно Сарајево у акцији су учествовали и припадници Министарства унтрашњих послова Кантона Сарајево.