Сокочанка Исидора Боровчанин освојила је девето мјесто у категорији сениорке – кате појединачно на Балканском карате првенству у Поречу, рекли су Срни у соколачком Карате клубу /КК/ „Гласинац“ чији је Исидора члан.

Боровчанин, репрезентативка Републике Српске и БиХ и најуспјешнија спортисткиња општине Соколац за 2020, учествовала је до сада седам пута на Првенству Балкана.

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин истакао је да је Исидора била најбоље пласирана у сениорским катама у репрезентацији БиХ, што много значи за овај соколачки спортски клуб.

– Задовољан сам успјехом члана нашег Карате клуба – истакао је тренер „Гласинца“.

Он је навео да је у оквиру БиХ репрезентације на овом Првенству Балкана наступало укупно 46 сениора, од којих осам у катама, а 38 каратиста у борбама.

Боровчанин је нагласио да је конкуренција била јака, те да је на овом првенству учествовало око 1.000 спортиста из девет земља.

Балканско карате првенство за сениоре, Балканско карате првенство за дјецу и Балканско карате првенство за ветеране почело је 15. октобра, а завршава се сутра у Поречу.