Уважени спортски пријатељи, представници Фудбалског савеза Републике Српске, цијењени љубитељи фудбала,

јавност Српске желимо упознати са немилим сценама које се дешавају од самог почетка Друге лиге ФСРС – „исток“ за сезону 2021/2022. Режисери тих немилих сцена и искључиви кривци су судијске тројке обавијене у црно да црње не може бити.

Наиме, иза нас је десет одиграних кола у Другој лиги ФСРС – група „Исток“. Десет кола која су из нашег угла али и угла бројних фудбалских клубова и спортских радника, обиловала бројним судијским грешкама, како намјерним тако и ненамјерним. У појединости овај пут нећемо и не желимо улазити. Надлежни органи Фудбалског савеза Републике Српске то свакако могу видјети, утврдити и процијенити да ли смо у праву или не. Само је питање, да ли желе то да виде.

За све ове тврдње посједујемо бројне доказе, аудио и видео снимке које за сада не желимо пласирати јавности и тиме нанијети додатну штету Фудбалском савезу Републике Српске, а посебно судијског организацији која делегира „људе у црном“.

Овај јавни апел, шаљемо у најбољој намјери који има за циљ да се што хитније отклоне бројни пропусти који су из дана у дан све видљивији. Питамо се, какве ће се грешке тек дешавати у прољећном дијелу првенства када се буде одлучивало о прваку и опстанку екипа у друголигашком каравану? Крајње је вријеме да сви заједно ставимо прст на чело и запитамо се куда плови овај брод? Да ли и даље желимо да се на утакмицама Друге лиге окупља од 50 до 100 гледалаца?

Кап која је ,,прелила чашу“ је последња утакмица у Чајничу у којој је наш клуб поражен са 2:1. Без намјере, да омаловажимо побједу Стакорине, из видео прегледа утакмице, а који су јуче објавили наши домаћини јасно је какве се депримирајуће ствари дешавају на нашим теренима. Поред многобројних измишљених и досуђених фаулова у корист Стакорине, са видео снимка је свјесно исјечен други погодак фудбалера Стакорине. Питамо се да ли је томе претходио офсајд? И то се понавља из кола у коло, из утакмице у утакмицу… Изузев оне у Горњем Црњелову у којој је јасно да је Фудбалски клуб „Слога 2“ према играчком кадру надмашио овај ранг такмичења.

То је само једна у низу не(намјерних) судијских грешака на које нико неће или не жели да реагује. Уколико се нешто ХИТНО не промијени, даље учествовање у такмичењима у којима се унапријед зна побједник нема сврхе нити смисла.

И поред тешке финансијске ситуације у којој се налази већина клубова под окриљем ФСРС-а, исти и даље опстају и остају захваљујући прије свега ентузијазму појединаца којима судијске НЕПРАВДЕ ,,убијају“ и оно мало воље и жеље да се фудбалска лопта и даље котрља широм Републике Српске.

Овим путем позивамо Подручни фудбалски савез Сарајевско-романијске регије, да најозбиљније схвати овај наш јавни апел и предузме конкретне кораке према надлежним органима ФСРС-а како би се појединим службеним лицима, а који штете угледу Савеза, забранио даљи рад и првенство наставило у фер и коректној борби на зеленом терену. Како сазнајемо, сједница Извршног одбора ФС ПСР заказана је за петак, 22.октобра и ето праве прилике да се нешто предузме и покрене са мртве тачке.

Фудбалски клуб „Гласинац 1936“ не жели бити привилегован већ жели заштиту останка, опстанка и бржег развоја фудбала у Српској, чија кровна организација 5.септембра наредне године, прославља јубилеј – 30.РОЂЕНДАН.