Штаб за ванредне ситуације општине Трново још једном је, с обзиром на повећан број обољелих одвируса корона, апеловао на грађане ове локалне заједница да поштују епидемиолошке мјере и буду одговорнији према себи и другима.

Из општинског Штаба савјетују становнике да избјегавају већа окупљања, држе социјалну дистанцу, користе заштитне маске у затвореном простору те редовно врше дезинфекцију.

“Такође апелујемо на грађане да уколико осјете симптоме као што су кашаљ, грлобоља, цурење из носа, температура, главобоља или отежано дисање да се одмах јаве породичном љекару Дома здравља Трново како би се избјегло даље ширење вируса”, наводи се у саопштењу општине Трново.

У саопштењу се додаје да су лица код којих је потверђено присуство вируса корона, као и лица која су стављена под здравствени надзор дужна се придржавати мјера наложених рјешењем о изолацији у кућним условима.

Комунална полиција и Полицијска станица Трново ће појачати активности надзора и кажњавати лица која непоштују прописане мјере.