Дијана Хркаловић приведена је због сумње да је наложила Дејану Миленковићу Багзију да успори достављање извјештаја из телефона особа.

Те особе се наводно доводе у везу са убиством Властимира Милошевића у центру Београда, наводи се у кривичној пријави која је поднијета против бивше државне секретарке. Како се наводи, то је за сада једина ствар за коју Хркаловићеву терете.

Сљедећи корак у истрази против бивше државне секретарке је испитивање деветорице полицајаца који раде у одјељењу Службе за специјалне истражне методе, преноси Блиц.

Такође, према незваничним сазнањима, тужилаштво још није наложило вјештачење њених мобилних телефона.

Против Дијане Хркаловић подигнута је кривична пријава за трговину утицајем, а Дијана је све наводе на саслушању негирала, јер, како наводи њена одбрана, њима је показана само кривична пријава против ње, “али не и докази”.

Такође, како наводи адвокат “пале” бивше државне секретарке, у предмету нема наредбе да се вјештаче њени телефони.

“Следећи корак у истрази је саслушање сведока, а то су полицајци који су и даље активни. Све се ради по убрзаном поступку, а ми ћемо свакако уложити жалбу на притвор”, рекао је Ненад Тасић.

Незванично се наводи да су особе из чијих телефона је Дијана стопирала извјештаје због убиства на шинама Вељко Беливук и особе из његовог клана.

“Извештаји из телефона су достављени, али се она терети за то их је касно доставила тако да је због тога једно суђење морало да се одложи”, рекао је Ахмед Делимеђац.

Како се предпоставља, свједоци полицајци који ће бити испитани раде на одјељењу Службе за специјалне истражне методе и они се заправо везују за истрагу против Миленковића и сви су и даље у служби.

Бивша државна секретарка ће се, како се наводи, поново изјаснити када буде видјела доказе.

Подсјетимо, кривична пријава терети и Багзија Миленковића за злоупотребу службеног положаја.

Дејан Миленковић, звани Багзи, бивши је начелник Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције МУП Србије.

Био је један од најближих сарадника Дијане Хркаловић и један од вођа полицијске радне групе “Мангуста”, за коју се сада вјерује да је искоришћена за нелегално прислушкивање предсједника Србије Александра Вучића и његове породице.

Све информације које су на тај начин скупљене радом “Мангусте” су преко Багзија Миленковића завршавале на столу Дијане Хркаловић.

Она је оформила поменуту озлоглашену групу док је била на врхунцу своје моћи у МУП.

Групом су, како је “Блиц” први писао, осим ње, управљали Цока Дамњановић и Никола Беговић, шеф одсјека у Служби за специјалне истражне методе. На крају се испоставило да је “Мангуста” служила за најпрљавије могуће послове међу којима је било прислушкивање Александра Вучића.