Група од 50 дјечака из Фудбалског клуба /ФК/ „Гласинац 1936“ са Сокоца отпутовала је за Београд, гдје ће вечерас бодрити Партизан који игра против белгијског „Гента“ у утакмици 3. кола Лиге конференција.

Драган Реновица из ФК „Гласинац 1936“ рекао је Срни да млади фудбалери од девет до 16 година путују у пратњи шест тренера и родитеља.

Ово је једна у низу акција у којој наши млади фудбалери одлазе на утакмицу у Београд, а овај пут на стадион `Партизана` први пут иде 50 дјечака“, навео је Реновица.

Према његовим ријечима, дјечаци су радо прихватили идеју да присуствују једном великом фудбалском сусрету на познатом стадиону, што је за њих посебан доживљај.

Реновица је додао да је, нажалост, више од десет дјечака одустало од одласка у Београд због пандемије вируса корона.

Он је нагласио да је организатор одласка на вечерашњу утакмицу ФК „Гласинац 1936“, уз подршку општине Соколац, Удружења „Романија“ из Београда и ФК „Партизан“, са којим су развили сарадњу.

Реновица је подсјетио да је соколачки фудбалски клуб и раније организовао одласке младих фудбалера на велике утакмице у Београду, те најавио слична путовања и у наредном периоду.

Млади „Партизановац“ са Сокоца Дарко Ђерић /12/ рекао је Срни да ће из све снаге навијати за његов омиљени тим и да се нада побједи.

Фудбалери Партизана вечерас од 21.00 час на стадиону у Хумској дочекују Гент у трећем колу Лиге конференција.

Меч од изузетног значаја за црно-бијеле јер би у случају побједе обезбиједили пласман у нокаут фазу овог такмичења, те остали у трци за прво мјестом које би их директно одвело у осмину финала.