Стари знанци у новом времену.

Некако заједно, иако једни с другим везе немају, Windows 10 и Нокиа 6310 обележавају 20 година постојања, односно две деценије на светском тржишту.

Иако Windows 10 има много више стажа и за разлику од Нокиа 6310 из 2001. године многи корисници га користе и данас, стари телефон није нон-стоп ту, али је добио достојну намну.

Рекли смо да бисмо били срећнији и да код нас кошта мање, али нова 6310 заиста буди носталгију кад су телефони били намењени за СМС и позивање, евентуално проверу резултата преко wap-а или компоновање нове мелодије звона.

Не кажемо да данашњи телефони нису хит и неопходни, али сећамо се и тих времена кад смо нешто више памтили и били одговорнији без толико геџета и мобилних уређаја око себе.

Нокиа 6310 је телефон који представља 20 година протеклог времена са суптилним променама попут модерних функција, укључујући веће дугмиће, увећани мени, закривљен екран дијагонале 2,8 инча у боји и бежични ФМ радиом са препознатљивом батеријом која траје недељама, издржљивим кућиштем направљеним да траје и класичном игром Snake из 90-их.