Доносимо вам трикове које ће обезбиједити да мирис траје што дуже на вама.

Ставите га на тачкама гдје се мјери пулс

Већина људи само напрска зглобове, али ако пафрем нанесете на пулсне тачке, ваш мирис ће још дуже трајати. Дакле, парфем распршите на потиљак, зглобове, лактну јаму и задњи дио кољена (да, добро сте прочитали). Ово делује због чињенице да су та подручја тијела природно топлија, што активира мирис и ослобађа га током дана.

Ускладите своје производе

Многи луксузни парфеми имају одговарајуће гелове за туширање, креме за тијело и руке и разне друге производе. Ако неки мирис обожавате и желите да траје цијели дан, улагање у ове производе се чини као добра идеја.

Избјегавајте трљање зглобова

Наносите парфем директно на кожу и избјегавајте трљање зглобова, јер то може проузроковати пуцање молекула парфема, чинећи да „блиједи“ много брже него што би требало.

Такође, парфем дуже траје на маснијој кожи. Стручњаци предлажу да га нанесете послије туширања и не заборавите лагано млијеко за тијело прије прскања како бисте помогли да се мирис „залијепи“ на кожу.

Чување парфема

Британски експерт за перфеме Џони Вебер каже да само 16 одсто острвљана на исправан начин складишти своје бочице с парфемом.

„Најбржи начин да ваш мирис изгуби своју специфичну арому и полако, али сигурно почне да блиједи, јесте тако што ћете бочицу с парфемом да држите на свјетлости. Константана свјетлост, сигуран је начин да арома парфема почне да се губи. Најбољи начин да очувате мирис, јесте да бочицу држите у ормарићу и да од тренутка када је отворите, потрошите најкасније у периоду од двије године“, рекао је.