Трећина одраслих прекинула је контакт с неком особом због погрешног тумачења порука на мобилном телефону или друштвеним мрежама.

Ово је показало је једно истраживање у којем је учествовало 2000 испитаника.

Све говорите лично

Четири од десет особа сатима могу размишљати о нечијим речима или тону, покушавајући да схвате која се емоција крије иза њих. Сваки пети је погрешно претпоставио да је неко љут јер нису на прави начин протумачили текст преписке.

Како до тога не би дошло,23 одсто је одлучило да све што имају некоме да кажу то саопште лично,чак и ако би то значило да недељама чекају на разговор. Више од три четвртине испитаника верује да је разговор лицем у лице најбољи начин комуникације јер може спречити могући неспоразум.

Поруке немају боју гласа и израз лица

-Лична комуникација омогућује нам разумевање тона, обраћање пажње на говор тела и бољу повезаност, смањујући осећај фрустрације, депресије и тескобе, што се често јавља због погрешне комуникације – рекао је британски лекар Хилари Џонс.

Прочитајте још: Како препознати болесно љубоморну особу: Истражују и прате да би себи доказали

Одређени проблеми с порукама произлазе и из погрешног читања хумора. Наиме, чак 41 проценат нечију шалу није схватио на прави начин, а 42 одсто њих није могло да открије сарказам, што се у директној комуникацији сигурно не би догодило.