Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа направио је план активности у вези са заштитом становништва од нових поплава, а у најкритичнија подручја упућене су екипе на ноћну дежуру.

Штаб је на сједници анализирао ситуацију у вези са поплавама и дефинисане потребе за опремом, људством и механизацијом у сваком насељу појединачно.

Екипе општине су упућене на дежуре у најкритичнија подручја, а број Цивилне заштите општине Источна Илиџа 057/316-027 биће на располагању грађанима цијелу ноћ.

Екипе и тимови су цијели дан на терену и у поплављеним насељима, гдје се, прављењем насипа и уз помоћ механизације, настојао заштитити сваки дио локалне заједнице, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Сједници Штаба за ванредне ситуације су присуствовали представници општине, представници Комуналног предузећа “Водовод и канализација” Источно Сарајево и Полицијске станице Источна Илиџа.

Командир Полицијске станице Источна Илиџа Миран Мрдић нагласио је да је безбједносна ситуација редовна и да су екипе полиције стављење на располагање општини.

Мрдић каже да је магистрални пут Сарајево–Фоча затворен за теретни саобраћај, а да су на територији Источне Илиџе затворене улице Милоша Црњанског и Прве сарајевске бригаде.

Према информацијама из предузећа “Водовод и канализација”, водоснабдијевање на подручју општине је уредно, а слабији притисак воде се очекује у насељу Горњи Которац.