Управник електродистрибутивне радне јединице Соколац Срђан Кнежевић рекао је Срни да радници ове јединице, заједно са радницима соколачког Шумског газдинства /ШГ/ „Романија“ и данас раде на отклањању палих стабала на локалном путу Каљина-Баре који је јуче био у прекиду.

Он је навео да је и сада без напона дио далековода Каљина и да су без струје села Калаузовићи, Баре и Врховине, а на другом дијелу овог далековода и села Горњи и Доњи Драпнићи и Ишерић Брдо.

Кнежевић је изразио наду да ће до краја дана ови кварови, захваљујући радницима Шумарства, бити санирани, а да ће отклањање многобројних кварова на нисконапонској мрежи почети сутра.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да је олујно невријеме, које је јуче захватило ову општину, нанијело штету шумама, електродистрибуцији и појединим домаћинствима.

Он је нагласио да је локална управа већ упутила помоћ за породицу Рајић у селу Врховине којој је вјетар нанио велику штету на кући и помоћним објектима.

„Обезбиједили смо материјал који ће бити достављен овој породици како би се то санирало за пар дана“, каже Бјелица.

Технички директор ШГ „Романија“ Бојан Чортан рекао је Срни да је било штете у шумама којима газдује „Романија“, вјетролома и вјетроизвала, али да то неће моћи бити сагледано до понедјељка када ће бити прикупљени подаци радника који су и данас на терену и евидентирају штету.

Радислав Нешковић, мјештанин села Баре, каже да је на подручју овог села вјетар носио и кровове са кућа и помоћних објеката.

Он је додао да је јака киша додатно отежала ситуацију домаћинствима чије су куће и објекти оштећени вјетром, те да су бујичне воде и ријека Каљина ван својих корита и излиле су се на имања.

Према подацима Метеоролошке станице, на Сокоцу је у протекла 24 часа пало 114 литара кише по метру квадратном.