Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић захвалио је свим привредним колективима који су током бујица и поплава на подручју ове општине помогли да штете не буду много веће, као и премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу за одржан састанак у Источном Сарајеву и за обећања која би у релативно брзом року требала да буду реализована.

– Захвалио бих свим привредним колективима који су изашли у сусрет општини Источна Илиџа, општинској Цивилној заштити јер смо ангажовали сву механизацију која је била на располагању. Сигурно је да би штете у вези са ријеком Жељезницом и Касиндолском ријеком биле много веће. Ова екипа је заједно са Републичком цивилном заштитом и општинском урадила велики посао – рекао је Божовић новинарима након састанка са Вишковићем.

Божовић је напоменуо да ће и даље ноћи протицати у дежурству, као и да је за сутра, 8. новембар, најављена велика количина падавина.

– Уколико то буде дочекано адекватно успјећемо да смањимо штету. На нама је да заједно са представницима Владе саберемо све што је направљено од штете на индивидуалним објектима и то покушамо људима санирати и помоћи – рекао је Божовић.

Он је као круцијално питање издвојио корито ријеке Жељезнице на којем треба радити у наредном периоду.

– Ево већ посљедња три мјесеца радимо пројекат обалоутврде од међуентитетске линије до моста Ратко Мочевић. Имамо пројекат и надам се да ће се приоритети промијенити и ови пројекти доћи у приоритете да у наредном периоду не бисмо имали сличних проблема – рекао је Божовић.

Божовић је још једном захвалио свим грађанима и привредним колективима који су узели учешће и који су дали камење, камионе, багере и помогли да ова локална заједница у оваквој ситуацији извуче максимум, напоменувши да су се у датом стању морали редати приоритети јер се није могло стићи на свако мјесто.