Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић рекао је да је писмо упућено председнику САД Џоу Бајдену, којим се тражи увођење санкција Србији, резултат удруженог деловања опозиције у Србији и делова власти у Црној Гори.

Он је на следећи начин објаснио чињеницу да су подгоричке „Вијести“ прве имале увид у писмо којим се захтева удар на нашу земљу.

– Не знам да ли ваши гледаоци знају да је у октобру месецу дошло до фузије медија који су под контролом „Јунајтед групе“ и подгоричких „Вијести“. Ми који смо добро информисани већ дуже време „Вијести“ зовемо другосрбијански таблоид „Вести“ – рекао је Медојевић.

Он каже да је јасно да се ради о синхронизованој акцији опозиције у Србији и делова власти у Црној Гори.

– „Вијести“ су једина квазиполитичка организација који имају министре у Влади Црне Горе, јер они контролишу покрет УРА, и са три посланика контролишу власт у Црној Гори – појаснио је Медојевић.

Подсећамо, група америчких конгресмена, на челу са албанским лобистом Ричијем Торесом, послала је писмо председнику САД Џоу Бајдену да стави на црну листу особе из Србије и изврши притисак на председника Александра Вучића.

Писмо су потписали и конгресмени Раџа Кришнаморти, Џим Мекговерн, Дејвид Сислин, Јан Шаковски, Џим Коста и Мајк Гигли.

Гигли и Сислин су познати лобисти за бошњачку ствар у Вашингтону, који су спонзорисали усвајање резолуције о такозваном геноциду у Сребреници.