Родитељи подучавају и савјетују своју дјецу, бака и деда их размазе, а тетке нуде све то у једном. Дијете је увијек срећније ако има тетку која га воли и пази и која позитивно утиче на његов живот.

Модерне породице имају комплексније улоге него што су постојале у прошлости. Зато су тетке почеле да имају посебну улогу у дјечјим животима и у подизању дјеце. Више нису само родбина, него имају велику улогу и јединствен позив. Тетка даје непроцјењиву љубав малишанима.

Шта све раде тетке у дјечјим животима:

1. Никад не пропуштају важне догађаје

Тетка ће увијек бити ту, за сваки рођендан, матуру, почетак или крај школске године. Неће пропустити ни један догађај без обзира колико труда морала да уложи. Можда ће узети слободан дан на послу, доћи из другог града или потпуно промијенити своје планове.

2. Увијек нуде другачији поглед на живот

Тетка има више стрпљења од родитеља и има другачији поглед на живот. Може да пружи руку кад год је потребна помоћ и понудити мудар савјет и разумијевање.

3. Увијек су ту да понуде љубав и пажњу

Тетке воле да дијеле загрљаје и љубав дјеци. Грљење је фантастичан осјећај и чини ту везу посебном и јаком.

4. Увијек су ту кад дјеца имају проблеме

Када су потребне смјернице или савјети, тетке су увијек спремне да помогну, посебно када је у питању проблем који дјеци није лако да подијеле са родитељима. Тетке ће увијек послушати.

5. Дјецу уче животним вриједностима

Тетке се понекад понашају попут родитеља. Учиће дјецу правим вриједностима – шта је добро, а шта лоше.

6. Чувају дијете кад год је потребно

Тетке једва чекају да проведу вријеме са децом, када су родитељи заузети. Најбоља ствар је што уживају у игрању, забави и грљењу.

7. Никад се не љуте

Тетке су углавном њежне и опуштеније од родитеља па чак и много њежније када треба да исправе лоше дјететово понашање. Ријетко када повисе глас или се љуте, а увијек чују шта дјеца кажу и играју се с њима.

8. Успомене

Понекад су тетке толико срећне јер имају пуно заједничких ствари са дјецом: Воде их на различита мјеста и иду на разне догађаје. Музеји, концерти, фестивали, чак и љетовања, путовања – све су то успомене које ће дијете заувијек носити са собом.