На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично влажни, а магла понегдје смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе теже од 3,5 тоне који се преусмјеравају преко Романије.

До 18. новембра на снази је потпуна обустава саобраћаја за сва возила на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка због реконструкције коловоза, а алтернативни правац за аутомобиле је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бакрачуша-Невесиње због санације коловоза, као и на магистралном правцу Руданка-Добој један ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ и Хрватске /Јасеновац/ у дужини 16,5 километара, те дионици магистралног пута Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола, гдје је у току изградња приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице, као и на дионици Котор Варош-Ободник због изградње мини хидроелектране.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу „Угар“, као и на дионици Пале-Подграб у тунелу „Стамбулчић“.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Рача-Бијељина, у рејону Раче, у времену од 7.00 до 17.00 часова, као и на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због санације коловоза.

Успорен је саобраћај од 7.00 до 17.00 часова на магистралном правцу Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, због санације.

Получасовна обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова на снази је на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље због бушачко-минерских радова.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова, те на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.00 до 15.00 часова.

Због деминирања, получасовне обуставе саобраћаја на снази су и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова, као и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, као и на дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ због рехабилитације коловоза, те на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци и Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/.

Повремена обустава саобраћаја на снази је на дионици Језеро-Шипово од 7.00-17.00 часова.

Саобраћај је, због клизишта, обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, а на путу Укрина-Горња Вијака у функцији је једна коловозна трака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на дионици ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај до 20. новембра и правцу ентитетска граница Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука /Бранка Поповића бб/ од сутра до 18. новембра.

У ФБиХ успорен је саобраћај правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Желеће/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Аутомобили током дана из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.