Полиција Републике Српске јутрос је у Kрупцу у општини Источна Илиџа пронашла и привремено одузела 132 килограма марихуане, процијењене уличне вриједности милион KМ, и ухапсила пет лица, рекао је вечерас начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Шеховац је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву навео да је заплијењена дрога вриједна више од 500.000 KМ, а да је улична вриједост процијењена на милион KМ.

Он је рекао да су акцију извели полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Према његовим ријечима, дрога је пронађена када су полицијски службеници зауставили и контролисали теретно возило марке “мерцедес” у којем се налазило пет лица иницијала из Фоче чији су иницијали Г.Г, Н.В, Д.K, Б.K. и Н.П.

“Приликом претреса пронађено је и привремено одузето 130 ПВЦ пакета укупне масе око 132 килограма”, прецизирао је Шеховац.

Наведена лица ће, како је додао, након криминалистичке обраде бити предата су у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Он је рекао да се ради расвјетљавања и документовања овог догађаја предузимају друге мјере у Фочи и Требињу.

“Полицијска управа Источно Сарајево и МУП Републике Српске настављају даљи рад на спречавању и расвјетљавању ових и других кривичних ђела с циљем стварања безбједног окружења”, поручио је Шеховац.

Он је додао да је данашња пљенидба марихуане друга велика у посљедње три године и подсјетио да је 2018. године у Источној Илиџи заплијењено 900 килограма ове дроге.