Градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, разговарао је са предсједником Француске, Емануелом Макроном, у Јелисејској палати у Паризу.

Градоначелник Бањалуке и предсједник Француске разговарали су о тренутној ситуацији у Републици Српској и Босни и Херцеговини, европском путу, као и концепту зелених градова.

– Разговарали смо о тренутној ситуацији у Републици Српској са нагласком на европски пут којим могу и требају да иду нове генерације политичара. Поршка у борби против криминала, корупције је неупитна, али и за наш пут према што већој транспарентности институција, као једне од кључних европских вриједности – рекао је Станивуковић.

Додаје да је договорена и сарадња Бањалуке и неколико француских градова.

– Договорили смо сарадњу са четири града у Француској кроз директну подршку за технолошким пројектима (паметни градови) , али и пројектима из области екологије (еколошки градови). Бањалука ће за реализацију пројеката из ових области моћи рачунати на француске фондове. Поносни смо на све што смо учинили данас, јер се данас у срцу Француске прича о граду на Врбасу – поручио је градоначелник Бањалуке.

Подсјећамо, градоначелник Станивуковић налази се у Паризу, гдје позван је да учествује на четвртом издању Париског мировног форума, који се одржава од 11. до 13. новембра у Паризу.