Шумско газдинство „Романија“, по устаљеној пракси, и ове јесени организује акцију пошумљавања у свим радним јединицама односно на више локација. Основни циљ је побољшање квалитета шума, али и очување шумског богатства. Укупна количина набављених садница износи 30.000, а у питању су врсте црни и бијели бор.

Технички директор у предузећу ШГ „Романија“ Бојан Чортан рекао је да је акција у току и да ће бити завршена до краја сљедеће седмице.

-Набавку садница финансирали смо из властитих средстава предузећа. Акцију реализују радници нашег газдинства, уз подршку радника Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“ – Генерална дирекција Соколац – додао је Чортан.

Подсјећамо, због поплава и невремена, које је почетком новембра задесило Сарајевско – романијску регију, према процјени, оштећено је око 2.500 метара кубних дрвне масе у Радној јединици „Каљина“ која дјелује у саставу соколачког шумског газдинства.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.