Објеткив је дошао у посед ексклузивне фотографије Дарка Елеза након хапшења у децембру прошле године.

Припадници полиције су 21. децембра 2020. године, поступајући по налогу Посебног одељења Вишег суда у Београду, ухапсили Дарка Елеза (41) и привели га надлежном суду на даље поступање и надлежност. Он је убрзо након тога изручен Босни и Херцеговини ради вођења кривичног поступка и суђења пред овдашњим судом због кривичног дела организованог криминала.

Како је наш портал први писао, Дарко Елез се доводи у директну везу са бившом државном секретарком МУП-а Дијаном Хркаловић. Елез је прекјуче признао кривицу и склопио с Тужилаштвом нагодбу, он је осуђен на 15 година затвора због организованог криминала у оквиру предмета “Лутка”. Његово признање могло би да открије много тога и о нечистим радњама Дијане Хркаловић и пословима које је за њу одрађивао.

Објеткив је дошао у посед ексклузивне фотографије Дарка Елеза након хапшења у децембру прошле године.

Споразум који је Елез склопио са Тужилаштвом БиХ могао би да буде кључан у разоткривању улоге Дијане Хркаловић у бројним неделима њених миљеника из “кавачког клана”, а његова сазнања биће више него корисна и у даљим истрагама против Вељка Беливука и његових кољача. Оно због чега би Хркаловићева највише могла да стрепи када је реч о Елезовим исказима вероватно је убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића.

Подсетимо, постоје индиције да је Хркаловићева наредила да се прислушкују разговори некадашњег адвоката Луке Бојовића, али и да је Елез био ангажован за саму ликвидацију.

Елезу је пресуда изречена након што је суд прихватио споразум о признању кривице који је Елез склопио са Тужилаштвом БиХ.