Фото: Соколац-срце Романије

Радници ШГ „Романија“ Соколац и ШУ „Источни Стари Град“ одржаће сутра једночасовни штрајк упозорења, јер Управа Шума Републике Српске није испоштовала захтјеве за повећање цијене рада и других примања, саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.

Радници ће штрајк упозорења одржати од 7.00 до 8.00 часова на радним мјестима.

Подсјећа се да је Јединствена удружена синдикална организација Шуме Републике Српске, као већинска синдикална организација у том привредном субјекту, раније захтијевала да се цијена рада за октобар-децембар 2021. године повећа на 150 КМ, а јединствена цијена рада на нивоу предузећа на 150 КМ у Колективном уговору за период до 2022. године, односно до важења тог уговора.

– Управа Шума Републике Српске се од јуна ове године, од када Јединствена синдикална организација интезивно тражи преговоре, оглушила на сваки наш захтјев – саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.

У саопштењу се подсјећа да Јединствена удружена синдикална организација Шума Републике Српске захтијева од Управе овог предузећа да почну преговори око повећања цијене рада и других примања која се односе на топли оброк, регрес, набавку квалитетне ХТЗ опреме и одобрење новчаних средстава за организовање радничких спортских игара.