Незадовољство радника у шумским газдинствима (ШГ) у Српској је све веће, а поред јутрошњег једночасовног штрајка у ШГ „Романија“ и Шумској управи (ШУ) „Источни Стари Град“, на сваки вид синдикалне борбе спремни су и у ШУ „Модрича“ и „Дервента“, открива Капитал.

Одржан штрај упозорења, радници спремни и на генерални штрајк

Наиме, како је најављено јуче, јутрос је одржан штрајк упозорења у ШГ „Романија“ Соколац и ШУ „Источни Стари Град“.

„То је синдикални вид борбе у којој се тражи повећање цијене рада и није уперен ни против директора ни против било које организационе јединице“, рекла је новинарима у Сокоцу предсједница синдикалне организације соколачког Шумског газдинства „Романија“ Славица Елез.

Радници траже да се цијена рада повећа на 150 КМ, а замјерка Управи „Шума Српске“ је и та што није дошло до преговора.

Елезова, која је и потпредсједница Јединствене удружене синдикалне организације у „Шумама Српске“, напоменула је да су преговори синдиката са Управом заказани за сутра у Бањалуци, али да је проблем план за 2022. који се ради у организационим дјеловима управо по смјерницама Управе „Шума Српске“ гдје цијена рада „стоји“ од 130 КМ.

Она није жељела да се овај штрајк погрешно протумачи, те је појаснила да се упозорење не односи на директоре организационих дијелова јер они нису преговарачи са синдикатом, већ је то ниво Управе.

„Искрено се надам и, по изјави генералног директора „Шума РС“, очекујем неко позитивно рјешење“, поручила је Елезова и додала да је исти штрајк упозорења одржан и у Шумској урави „Источни Стари Град“, која са ШГ „Романија“ чини један организациони дио.

Уколико не дође до позитивних преговора, Елезова је рекла да имају планиране потезе, од штрајкова упозорења до генералног штрајка.

Елезова је навела да директор Газдинства „Романија“ улаже максимум напора по питању газдовања, али је затекао много проблема, који се већ рјешавају у добром правцу. Она сматра да је нови моменат то што запосленима у организационим дијеловима истиче Колективни уговор који је на снази још мјесец дана, а указала је и на проблем тржишта.

Незадовољни и у ШГ Добој

Радници Шумске управе Модрича такође су незадовољни и о томе су обавијестили директора Шумског газдинства “Добој”, захтјевајући исплату регреса, доприноса и путних трошкова.

У току ове године радници ШУ Модрича у више наврата су захтијевали да им се исплате заостале плате које касне, као и регрес за 2020. и 2021. годину, као и сви неисплаћени доприноси.

„У претходном периоду дошло је до убрзавања динамике исплате плата које касне. Међутим, у току године, и поред захтјева радника ШУ Модрича, још није исплаћена задња рата регреса из 2020. године, као и регрес за 2021. годину како је било договорено и како је приказано и обрачунато у платним листама“, навели су радници ШУ Модрича.

Додају да радници не могу овјерити здравствене књижице те да захтијевају да се у најкраћем року исплате сви доприноси, као и дио регреса за 2020. годину, као и регрес за 2021. годину у ратама. Такође, радници захтијевају да им се одмах исплате неисплаћени путни трошкови за септембар.

„Ако се не испуне наведени услови на основу захтјева радника, радници ће бити принуђени на све облике синдикалне борбе до испуњења њихових услова, као и на покретање поступка против ЈП „Шуме РС“ ради измиривања дуговања према радницима“, навели су у ШУ Модрича у допису који је потписало 17 радника.

И из ШУ Дервента радници захтијевају хитан састанак са директором и техничким директором ШГ “Добој”.

„Разлог за одржавање састанка је нередовно исплаћивање личног дохотка, регреса и осталих исплата по Правилнику, а за које не добијамо довољно повратних информација“, навело је 19 радника ШУ Дервента.

Подсјећамо, јуче се огласио и генерални директор „Шума РС“ Славен Гојковић који је рекао да је изненађен штрајком упозорења, с обзиром да је Управа предузећа раније заказала преговоре о колективном уговору за уторак, 16. новембра.

Док генерални директор глуми изненађење, запослени у Шумској управи Дервента поручују Гојковићу да би он требао бити најбоље информисан каква је ситуација јер долази из тог града, а и одлично познаје кадровску и радничку структуру јер највећи број њих управо он запослио.