Репрезентативка Републике Српске и БиХ Исидора Боровчанин није се пласирала у други круг такмичења на Свјетском карате првенству у Дубаију, чиме је њен наступ на овој смотри најбољих завршен, рекао је Срни њен тренер Миодраг Боровчанин.

Он је навео да су данас у групи са Боровчаниновом, која је чланица соколачког Карате клуба „Гласинац“, биле боље представнице Хонг Конга, Алжира, Индије и Румуније, док су остале по бодовима биле лошије, али је то било недовољно да прође међу четири најбоље у други круг.

Овај дебитантски наступ на Свјетском првенству, према ријечима тренера, најбоље је искуство за Исидору и њене даље наступе на најјачим такмичењима.

„Задовољан сам што је у првом колу била пета и мало је фалило да прође у наредно коло такмичења. Недостајало је спортске среће и вјероватно је и трема пред највећи наступ у такмичарској каријери учинила своје“, изјавио је Боровчанин.

Исидора Боровчанин је карате репрезентативка БиХ и Републике Српске, сениорска првакиња БиХ у катама, најуспјешнија спортисткиња општине Соколац за 2020. годину, а од недавно и девета сениорка у катама на Балкану.

Свјетско карате првенство у Дубаију одржава се од 16. до 21. новембра.