Начелник општине Пале Бошко Југовић и отац прослављеног српског тенисера Срђан Ђоковић потписали су данас у Источном Сарајеву нотарски уговор и тиме завршили процедуру у вези са преносом власништва над земљиштем које је ова локална заједница поклонила породици најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића.

Југовић је на свом Инстаграм профилу подсјетио да је на његов приједлог Скупштина општине Пале донијела одлуку о преносу власништва над земљшитем породици Ђоковић.

– Захвални смо породици Ђоковић што је прихватањем нашег поклона и израженом жељом да на дарованој парцели на Јахорини изгради свој објекат већ учинила значајан потез у том смјеру. Општина Пале им жели да се осјећају угодно увијек када дођу у предивни амбијент олимпијске планине и ове средине уопште – наводи Југовић.

Он је истакао да је као начелник општине поносан што је својим потписом на поменути уговор испунио своје обећање, али и жељу локалне заједнице да овим даром искажу поштовање према Новаку Ђоковићу, његовим резултатима, али и свему што чини за народ ван спортских терена.

– Новак Ђоковић је велики хуманиста и човјек који на најбољи начин широм свијета афирмише поднебље из којег потиче и све оне вриједности које красе наш српски народ – поручио је Југовић.

Он каже да је ова локална заједница почаствована што су чланови породице Ђоковић, овим чином, на неки начин постали и њихови суграђани, те да вјерује да ће они чешће боравити на Јахорини и Палама, што ће значајно допринијети промоцији овога краја и туризма на подручју Сарајевско-романијске регије.