Пред одборницама Скупштине Града Источно Сарајево на наредној сједници заказаној за 25.новембар, између осталог наћи ће се Информација o стању у области информисања и улога електронских медија и штампе у процесу развоја демократских односа са аспекта њихове присутности и активног учешћа у раду локалне заједница за 2020/2021.годину.

У информацији чији је предлагач градоначелник Љубиша Ћосић, а приређивач Одјељење за привреду и друштвене дјелатности (читај: в.д. начелника Одјељења Љиљана Лиздек) ни слова о порталу „Соколац-срце Романије“ који пуних девет година егзистира на подручју Града Источно Сарајево.

Иако су наведени скоро сви портали са подручја Пала, Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева (неки од њих скоро да и не постоје или пружају информације једном у мјесец дана), наш портал је од стране г-ђе Лиздек (не)намјерно изостављен. О броју посјета порталима нећемо ни овај пут, оне су доступне и лако провјерљиве свакој иоле информатички писменој особи.

Иако ова информација нама на представља ништа јер никада нисмо и никада нећемо бити на терету буџета Града Источно Сарајево, јавности ипак желимо скренути пажњу на неравномјеран однос челника Градске управе према порталу који је за девет година пласирао хиљаде и хиљаде позитивних текстова о Сокоцу, Романији и Граду Источно Сарајево цјелокупно. Са наше стране никада није изостала промоција рада Градоначелника ма из које политичке странке он долазио.

Овом срамном информацијом Љиљане Лиздек, в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности није омаловажен само рад редакције портала „Соколац-срце Романије“ и рад редакције ЈП „Инфо центар“ Соколац, већ су омаловажени и сви становници општине Соколац чији су рад, труд и залагање представљени током свих претходних година.

ПОЗИВ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЋОСИЋУ

С обзиром на све горе наведено, овим позивамо градоначелника Љубишу Ћосића да се будуће информације са подручја општине Соколац (пласиране на порталу www.opstinasokolac.net) више не преносе на званичном веб сајту Града Источно Сарајево, који узгред скоро годину дана није био доступан на десктоп и лаптоп рачунарима.

Ми за вас свакако не постојимо, зар не?

Редакција
Соколац-срце Романије