Припадници Полицијске управе Источно Сарајево обиљежили су данас Аранђеловдан, крсну славу Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, а тим поводом служен је помен погинулим припадницима полиције са подручја ове управе и обављен обред ломљења славски колача у Храму Успења Пресвете Богородице у Палама.

Након славског обреда, положени су вијенци на Централни споменик борцима палим током одбрамбено-отаџбинског рата.

Честитајући свим припаданцима МУП-а Републике Српске, Полицијској управи Источно Сарајево и грађанима крсну славу Сабор Светог архангела Михаила, начелник ове управе Бранимир Шеховац нагласио је да је безбједносна ситуација на задовољавајућем нивоу.

“Пригодно, уз службу, обиљежили смо крсну славу. Данас је и прилика да се сјетимо свих наших погинулих припадника полиције, њих 136 који су у протеклом отаџбинском рату дали животе”, рекао је Шеховац новинарима.

Он је навео да Управа постиже константно добре резултате, те да су прије неколико дана спроводили одређене активности по питању расвјетљавања кривичних дјела, а све у циљу подизања стања безбједности на већи ниво.

Шеховац је подсјетио да су у октобру отворили Полицијску станицу Јахорина заједно са министром унутрашњих послова Драганом Лукачем, која ће сигурно у наредном периоду дати огроман допринос у циљу безбједног стања на Јахорини током зимске туристичке сезоне.

Шеховац је захвалио начелницима локалних заједница које покрива полицијска Управа и граду Источно Сарајево на подршци коју пружају и изразио наду да ће наставити заједничку сарадњу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим грађанима, припадницима Полицијске управе и МУП-у Српске славу, те пожелио много пословног успјеха и мира.

Он је навео да је данас и прилика да се присјете свих оних који су своје животе уткали у одбрану и темеље Републике Српске.

Југовић је изразио задовољство добрим односом локалних власти и Полицијске управе Источно Сарајево, која је и смјештена на подручју општине Пале, наводећи да ће се градити и нови објекат Управе.

“Надамо се још бољој сарадњи. Изузетно је важно да МУП Републике Српске буде један значајан фактор одбране и очувања мира”, рекао је Југовић.

Служењу помена, ломљењу славског колача и полагању вијенаца осим припадника Полицијске управе Источно Сарајево, присуствовали су и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелници општина Пале Бошко Југовић, Сокоца Милован Бјелица, Трнова Драгомир Гаговић, Источног Старог Града Бојо Гашановић и замјеник начелника Источне Илиџе Мирослав Лучић.