Никоме није пријатно када га, када отвори фрижидер, задахне непријатан мирис из њега, који је посљедица устајале или покварене хране коју смо заборавили да избацимо. Неријетко се догоди да и послије темељног чишћења не можемо потпуно да се ријешимо ове непријатности од које понекада и остала храна упије мирисе.

Међутим постоји пет једноставних, а јефтиних трикова који ће учинити да не дођете у ситуацију да се просторијом прошири смрад покварене хране.

Лимун

Избаците остатке покварене хране, оперите фрижидер водом, а онда пресијеците лимун на пола и истрљајте њим све дијелове у фрижидеру. Непријатни мириси ће нестати за тили час.

Сирће

Сирће је провјерени рецепт за елиминисање непријатних мириса, који су још и наше баке користиле. Помијешајте га са мало воде и добро истрљајте унутрашњост фрижидера, па га оставите да се мало провјетри.

Сода бикарбона

Велика и позната помоћ у чишћењу је сода бикарбона, као природни преперат који је безбиједан, а лако доступан. Њом можете очистити и фрижидер. Помијешајте соду бикарбону са водом, натопите у тој смјеши крпу и очистите унутрашњост фрижидера.

На крају фрижидер пребришите крпом умоченом у чисту воду, па исполирајте папирним убрусом.

Зрна кафе

У случају да ријешите да отопите фрижидер, као идеално средство које ће упити непијатне мирисе су зрна кафе. Док фрижидер држите отвореним убаците у њега зрна кафе и распоредите их по полицама. Послије кратког времена непријатан мирис ће потпуно ишчезнути.

Екстракт ваниле

Осим што ће „покупити“ смард, екстрат ваниле учиниће да вам буде пријатно сваки пут када отворите фрижидер. Пар капљица овог екстрата накапајте на туфер од вате и убаците у фрижидер. Оставите да одстоји неколико дана, па га баците. Резултат ће бити невјероватан.