Момчило Вукотић, легендарни фудбалер и тренер Партизана, преминуо је у 72. години након краће и тешке болести.

„Био си један од највећих и тако ће остати заувек! Легенде нас никада не напуштају, остају да живе у нашим срцима, поносно и са љубављу коју преносимо са генерације на генерацију! Нека ти је вечна слава! Твој Партизан!“, стоји у објави црно-белих на Твитеру.

Вукотић, који се сматра једним од најбољих играча који су икада носили дрес Партизана, рођен је у Београду 1950. године.

У Партизан долази као дечак, са 12 година, а првотимац постаје са 18 година.

Одиграо је, у два мандата, 791 утакмицу за Партизан и био је рекордер у овом аспекту, све док га недавно није престигао Саша Илић.

У Хумској је био од 1968. године до 1978. године, односно од 1979. до 1984. године. Освојио је три титуле шампиона Југославије са београдским тимом.

Једну сезону између провео је у Француској, играјући за Бордо.

Први меч за Југославију одиграо је 1972. године, када је био стрелац у поразу од Италије. Последњи меч одиграо је у Загребу против Шпаније 1978. године.

Након играчке каријере дуго је радио као тренер. Са Партизан је освојио Куп и Суперкуп. Касније је годинама радио у Грчкој и на Кипру, где је почетком овог века био и селектор. Последњи ангажман имао је као директор Партизанове школе фудбала.