Председник Србије Александар Вучић, тренутно се налази у срцу Јадра, између места Коренита и Терзића, док је раније обишао радова на мосту на Сави, где је разговарао са радницима.

Вучић посетио је и домаћинство Живадина и Даре Росића и његове породице, а међу првима га је поздравио унук Лаза, који је хтео да се слика са њим. Домаћин му је показао где је планирано копање у склопу пројекта Јадар, на 250 метара од куће.

– Хвала вам на дочеку, и хвала на гостопримству – рекао је председник домаћинима.

– Срећан сам што Вас видим и много Вам је лепо овде. Хвала Вам на дочеку и гостопримству. Председник Вучић посетио је многочлану породицу Росић у Горњим Недељицама, дочекао га је најмлађи члан, мали Лаза – написао је Вучић на свом „будуцностсрбијеав“.

Председник се упознао са свим члановима породице и поразговарао о њиховом домаћинству, али и рекао да кажу проблеме које имају како би он могао да им помогне.

Председник Вучић разовара тренутно са породицом из места Корените, како би увидео њихове проблеме.

– Та је то што треба ново да се уради? – упитао је неколико пута, како породицу тако и мештане.

– За оне који су се бринули да ли ћемо стићи ево стигли смо. Овде смо сада изградили нови пут. Срећан сам због тога, ово је важно место спајања у срцу Јадра. Стигли смо. Сада остаје само да разговарам са народом, да видимо све потребе. Сада радимо тај магистрални гасовод Ваљево – Лозница. Ми морамо цивилизовано да разговарамо – рекао Вучић.

– Коренита је кључно место. Она је место спајања и раскрсница. За оне који су бринули да ли ћемо стићи, стигли смо. Сада остаје да разговарамо са народом, о свим њиховим потребама, и о гасоводу – рекао је председник.

Он каже да је његова намера да цивилизовано разговара са људима, а не језиком улице или насиљем.

Вучић је одговорио и на претње Саве Манојловића, који је тражио укидање већ потписаних закона.

– Он каже ако ја не укинем закон о референдуму, а мени не пада на памет да укидам, већ сам га потписао. Неће Србију водити ни Рокфелер ни Манојловић, осим ако не победе на изборима – рекао је председник.

Он истиче да улица никада неће водити политику Србије, и да су се намерили на погрешног човека ако мисле да ће нешто постићи претњама.

– Још једанпут се поставља питање. Људи, ви сте узели паре, и сада позивате на протесте против оних који нису то радили. Ту причам о Ђиласу и његовима. Има ту дивних људи, али то нису они са Врачара, пошто њих то не занима. Њих занима само њихов бизнис и да згубидане по кафићима – казао је председник.

Облилазак моста на Сави

– Сад гледам, мислим да дивно изгледа и мислим да је невероватно. Били смо пре 6 месеци, невероватан напредак. Оно што је за људе важно јесте то да ћемо моћи крајем следеће недеље да идемо преко њега. Налазимо се на мосту преко Саве, на два километра је главни мост, где су батинаши тукли људе пре седам дана и хвалили се тиме – рекао је Вучић и додао да се овде гради нови аутопут Рума – Шабац који ће бити отворен за годину и по дана – рекао је председник.

– Имамо све већи број странаца који раде, Индијаца, Бангладештанаца, Турака, за друге послове и Филипинаца – прокоментарисао је председник и додао:

– Срце вам трепери, милина када видите како раде ови кранови, како се гради у нашој земљи све што некада нисмо ни сањали.

На питање због о Рио Тинту и протестима, Вучић је рекао да данас иде у Горње Недељице.

– Данас идем да разговарам са људима, бићу спремам то је за мене најважније. Понео сам и врећу са спавање, колико год да кажу чекаћу, идем да решавам проблеме. Ако неко хоће да се бави политиком и политиканством то увек можемо. Ђилас узео паре од Рио Тинта, тих 700 и нешто хиљада евра, сад не разумем, треба ми да узмемо паре или треба да будемо исти као они? Нисам баш сасвим схватио. Наше је да идемо са људима који су искрено забринути, а и иза којих не стоји Врачарска или инострана политика – навео је председник.

На одлуку да не иде хеликоптером до Горње Неделице, а да је најављено да ће га зауставити, он је рекао:

– Неће да ме зауставе, кажу да ће да ме блокирају у селу да не изађем из села. Кажем понео сам врећу за спавање чекам их на разговору. Наш посао је да градимо мостове, не да блокирамо – рекао је Вучић.

Како је претходно најављено, председник би од 15 сати требало да разговара са свим заинтересованим грађанима са подручја 12 села Јадарског краја, у којима постоји највиши степен забринутости због истраживања која врши компанија „Рио Тинто“.

Вучић је позвао искључиво грађане тих села да присуствују скупу и није позвао своје присталице из Лознице, Крупња или било ког дела Србије да дођу на скуп.