Широм Србије пада снијег, саобраћај се отежано одвија, а има и проблема у снабдијевању струјом.

Због снијега који од ноћас пада интезивно, у Студеници и Мланчи на рубу Голије, од ноћас нема струје.

Електро-мрежа је због тежине снијега на појединим мјестима оштећена.

Струје нема ни у приградским насељима – Грдица, Јарчујак и Конарево, као ни у планинском дијелу на Јавору, Мучњу, Голији. Тамо је висина сњежног покривача преко 50 центиметара.

Планински дијелови општине Лучани и града Чачка такође су без електричне енергије. Екипе чачанске Електродистрибуције која покрива Моравички округ су појачане и на терену су, кварови се санирају.

Приступ им отежава мокар и тежак снијег, а доста је откинутих проводника и сломљених стубова.

Саобраћај у краљевачком крају се одвија успорено, али без застоја.

Проходни су и сви путни правци у планинским дијеловима општине, преноси РТС. Екипе предузећа за путеве из Краљева и Новог Пазара су на терену.

У Београду од јутрос непрекидно пада снијег, који се задржава на коловозима, па је саобраћај отежан, посебно у вишим дијеловима града.

Поједине линије градског саобраћаја су скраћене, а аутобус на линији 303 усљед клизавог коловоза и снега слетио је с пута у Булевару краља Александра.

Отежан је и саобраћај ка селима Пештерске висоравни. Магистрални путеви ка Сјеници у Тутину су проходни, али на њима има расквашеног снијега.

Проходни су и путеви прве категорије у општини Рашка и ка Копаонику.

У Сјеници и на Пештери је пало од 25 до 40 центиметара снијега, па се на многим путним правцима ка селима саобраћај одвија отежано или је тренутно у прекиду.

Предсједник општине Сјеница Муниб Мујдагић нагласио је да је на терену сва расположива механизација сјеничког Предузећа за одржавање путева и приватника који су ангажовани у зимском периоду.

Напомиње да је уведено и 24 – часовно дежурство свих надлежних.

Проходни су и сви путеви првог реда у тутинској општини и путеви који воде ка мјесним заједницама.

Висина сњежног покривача на територији тутинске општине креће се од 20-40 центиметара.

Велика количина сњежних падавина забеиљжена је на путним правцима од Новог Пазара према Тутину и магистралном путу Нови Пазар-Сјеница.

На овој дионици је због велике количине снијега дошло до краткотрајног прекида саобраћаја за теретна возила.