Позивом на хуманитарни број 1411, донирате једну марку за набавку превоза за 1.800 дјеце са интелектуалним тешкоћама у Српској.

У оквиру овогодишње хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима”, заједно покушавамо да прикупимо новац за куповину возила за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (МеНеРаЛи).

Дјеци која вријеме углавном проводе у своја четири зида, без стручне подршке, организовани превоз ће олакшати одлазак у центре дневног збрињавања, учење и дружење са вршњацима.

Особе са интелектуалним тешкоћама цијели су живот у бризи својих родитеља, појашњавају из Савеза МеНеРаЛи.

– Да би породица била функционална, потребни су јој сви видови подршке, а превоз је само један од њих. Превоз ће деци олакшати приступ дневним центрима, где имају неопходну бригу и социјализацију, посету спортским и културним манифестацијама и већу укљученост у друштвени живот, а њиховим родитељима истовремено пружити прилику да потраже посао и да се запосле – поручује Госпова Рађен Радић.

Како истиче, организовани превоз посебно је значајан за породице и дјецу која живе у удаљеним срединама.

– Знамо да је тешко, пред нама је још да обезбиједимо возача, новац за гориво, трошкове регистрације, али је битно да смо добили подршку институција, што ће мотивисати и привреднике и комплетну заједницу да се укључе – каже Рађен Радић.

Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” организује се већ 12. пут, под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Као и претходних година, акцију ће подржати дјеца и млади умјетници из различитих дијелова Српске, који ће представити своје таленте.

Умјесто донаторске вечери, због епидемиолошке ситуације, 26. децембра биће емитована специјална телевизијска емисија.