Још један велики инфраструктурни пројекат изградње кабинске гондоле „Пољице“ данас је завршен и свечано отворен у присуству бројних званица из Републике Српске и окружења. Свечаности, а самим тим и подршци оваквих пројеката, између осталих присуствовао је и начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Фото: Соколац-срце Романије

Ипак, посланик у НСРС Небојша Вукановић на свом блогу оштро је критиковао овакав потез начелника Бјелица који како каже „урушава опозицију у Републици Српској“. Недуго затим, огласио се и Бјелица путем друштвених мрежа, чији одговор али и неколико питања упућених Вукановићу преносимо у цијелости:

„Вукане, хвала на фотографији коју си објавио на својим мрежама. Драго ми је да се враћаш мегафону и фотоапарату, пошто си схватио да немаш шта тражити на политичкој сцени.

Мој главни задатак, као легално изабраног начелника општине Соколац (у три мандата), је да се борим за интересе својих суграђана, а ти интереси нису оствариви без сарадње са свим нивоима власти.

Шта је спорно у томе да се пружи подршка једном оваквом пројекту који је на добробит свих грађана Републике Српске?

Шта је спорно бити у друштву уваженог и у свијету цијењеног проф. Емира Кустурице?

Фото: Соколац-срце Романије

Нажалост, обасипа те мржња из дана у дан и баш због таквих као што си ти, опозиција у Републици Српској је таква каква јесте. Ровариш и завађаш чак и у вријеме Божићног поста и Никољданских свечаности. Никада нећу подржати такву политику која разједа наше друштво изнутра. Политику која је спремна да се удружи са црним ђаволом не би ли се како дочепала власти.

Ја сам добрим дијелом крив што сам те извукао из блата у коме си се налазио 2014.године. Али ево данас, седам година након тога, показује се да си се у то блато поново вратио.

Ти си последњи који смије причати о Српској демократској странци у коју се, иначе никада ниси учланио. Иако се годинама шлепаш на леђима те исте странке!

Не треба да те подсјећам ко је ту странку заједно са народом стварао у најтежим временима!

Не треба да те подсјећам колику сам цијену платио због тога!

Не треба да те подсјећам да сам и дан данас, 31 годину након оснивања, члан те исте странке и да је никада нисам напустио нити ћу!

И поновићу ти још једном, Републици Српској је потребно јединство по кључним националним питањима, што не значи ЈЕДНОУМЉЕ и утапање било које странке у неку другу.

Годинама сте таворили у заједничким институцијама БиХ и све што сте урадили је једно велико НИШТА, као што си и ти ЈЕДНО ВЕЛИКО НИШТА!, написао је Милован Цицко Бјелице.

Небојша Вукановић већ данима отворено поручује да је вољан прихватити се кандидатуре за члана Предсједништва БиХ, уколико управо он буде избор опозиције. Међутим, очигледно је да су му за то шансе мале, због чега је одлучио да се обрачунава са свима који га не би подржали на том путу у редовима опозиције. Док лидери СДС-а и ПДП-а ћуте, Вукановић већ дуже вријеме има отворен сукоб и са Ненадом Нешићем, лидером ДНС-а који се на крају обрушио на Вукановића и оптужио га за подривање заједништва у опозицији.