Фото: РТРС

Велики инфраструктурни пројекти, ски-лифтови сидро и тањир, оспособљавање стазе за спуст послије 30 година, седам нових километара за осњежавање, као и расвјета стазе “Новак Ђоковић”, урађени су уз подршку Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, речено је на свечаном отварању.

– Част ми је овдје бити и свједочити о још једном успјеху који смо несумњиво остварили заједничким напорима, не само градећи све ово на Јахорини, него доказујући да то можемо – рекао је Додик.

Фото: Соколац-срце Романије

Он је честитао и захвалио Олимспијском центру и свим пријатељима који су били укључени у реализацију овог пројекта.

– Ово је резултат велике визије као неодвојивог плана развоја модрене и слободне Републике Српске. Све што радимо, радимо на добробит младих генерација у Српској које долазе да наставе наш пут – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, власти у Српској наставиће са инвестицијама широм Републике Српске у свим областима привредно-економског дјеловања.

Вишковић је рекао да без улагања нема бенефита и резулатат што смо и данас покаазали на Јахорини као и више пута до сада.

Фото: Соколац-срце Романије

– Водили смо рачуна да инвестирамо у најмодернију ски и туристичку инфраструктуру и то ћемо радити и убудуће, а ускоро на Игриштима и на Мањачи – рекао је Вишковић.

Гондола на Пољицама капацитета је 3.600 скијаша, а два шестосједа могу да приме 9.400 скијаша.

Свечаној церемонији присуствује и начелник општине Соколац Милован Бјелица, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић, директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора ОЦ “Јахорина” Недељко Елек, српски режисер Емир Кустурица, и многи званичици из јавног и политичког живота.