У вишим планинским предјелима и преко превоја возачима се скреће пажња на засњежен коловоз и поледицу, а посебно се издваја путни правац Власениса – Хан Пијесак преко Хан Погеда.

На путу Хан Дервента – Подроманија, преко Романије отежано се саобраћа и забрана je за теретна возила са приколицом и шлепере.

– На осталим путевима у Републици Српској саобраћај се одвија по мјестимично влажним коловозима. У котлинама и дуж ријечних токова, упозоравамо на мјестимичну маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, на повећану опасност одрона земље и камења на коловоз. Возачима на свим путним правцима, савјетујемо да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна – саопштено је из АМС Републике Српске.

Због сњежних сметова, у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци, преко превоја Морине.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења одвија отежано, једном саобраћајном траком.

ФБиХ:

На путном правцу Средње – Олово за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна је употреба ланаца.

И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима ФБиХ могући су наиласци на расквашен снијег или поледицу, саопштено је из БИХАМК-а.

На путним правцима: Јабланица – Посушје, Ливно – Купрес и Ливно – Босанско Грахово дува јак вјетар који мјестимично ствара сњежне наносе.

У нижим предјелима саобраћа се по мокром коловозу, а изузетак су дионице у јужним крајевима гдје је коловоз претежно сув.

– Скрећемо пажњу и на учестале одроне земље или камења. Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме – кажу из БИХАМК-а.

Гранични прелази:

На граничним прелазима Градишка, Брод и Доња Градина појачан је интезитет саобраћаја на улазу у БиХ.

На осталим ГП за сада нема дужих задржавања.