Оштећена је због свега морала да се одсели из стана у којем је живјела а на посао је, због страха за своју сигурност, ишла са колегама

Тридесетседмогодишњи Дејан Комленовић је, након окончања истраге коју је против њега водило Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, оптужен за кривично дјело прогањање.

Према оптужници, коју је потврдио Основни суд Соколац, он се терети да је дужи временски период до 10. јуна прошле године на Палама пратио Ћ. М. са којом је претходно био у интимној вези.

Аутомобилом је пратио гдје се креће а једне прилике ју је претекао и пресрео, пришао њеном ауту захтјевајући од ње да се склони у страну, да нешто расправе.

– Након тога је долазио на мјеста гдје се она налази, покушавајући да са њом успостави директан контакт, који је за дјевојку био нежељен, те је код ње изазвало страх за властиту сигурност. Оптужени је и преко трећих лица настојао успоставити нежељени контакт, на начин да је слао њеној мајци поруке пријетећег и узнемирујућег садржаја које су се односиле на Ћ. М, што се рефлектовало на промјену животних навика код оштећене у смислу да не живи у стану у којем је живјела ранија, да на посао никада не иде сама него са колегама, а све због страха за своју сигурност, стоји у оптужници против Комленовића.