Телевизијска емисија, као централни догађај хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“, која се ове године организује по 12. пут под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, биће емитована данас на Радио телевизији Републике Српске од 17.15 часова.

Донаторско вече можете пратити и на нашем порталу и Јутјуб каналу.

Средства прикупљена у овогодишњој акцији биће искориштена набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (Менерали), олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

Грађани позивом на М:телов хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, могу да подрже акцију са једном марком.