Предсједник Покрета за Промјене Небојша Медојевић казао је у саопштењу да је ДПС партија која је била политички оквир за владавину браће Ђукановић.

– Читав систем је био годинама изграђиван да Мило и Ацо могу у сваком тренутку донети било какву одлуку и да ће та одлука бити спроведена кроз институције система: парламент, влада, тужилаштво, судови, АНБ, царина, катастар… Паметнији Ђукановић, Ацо је одмах након губитка избора напустио Црну Гору и отишао у Луксембург. Кажу да је на рачуне швајцарских банака пренео једну милијарду евра, само да би добио држављанство ЕУ и да би себи купио заштиту од судског прогона. Са собом је понео сву документацију Прва банке и свих његових фирми и сада у Црној Гори нема ништа. Глупљи Ђукановић, Мило, остао је у Црној Гори и свео је себе на понижавајући ниво да преговара са Жељком Ивановићем, Ранком Кривокапићем, Милицом Пејановић и Душком Марковићем – написао је лидер Покрета за промјене.

Медојевић је навео да су Ђукановићу потписници Меморандума гарантовали имунитет одкривичног гоњења “ако он напусти политику и ДПС подржи мањинску Владу албанских и бошњачких партија и власника Вијести!”

– Глупљи Ђукановић, Мило мора знати да за Демократски фронт не важе дилови Жељка Ивановића са њим. Нема имунитета за пљачку и уништење Црне Горе. Мораћеш да одговараш пред институцијама државе. Мораћеш да вратиш опљачкано благо народу! Све док постоји ДФ, Ђукановић зна да ће одговарати за своје злочине. Зато су и он и његови плаћеници свим силама навалили да разбију ДФ и да врбују издајнике – наглашено је у саопштењу.

Само је ДФ, како каже Медојевић, спреман да разбије ДПС мафију и да очисти земљу од криминала и корупције.

– Послушници дубоке државе и “сорошоиди” мисле да ће одласком Ђукановића и прављењем коалиције са остатком ДПС-а, победити ДФ. Не знају бедници, да одласком Ђукановића, ДПС нестаје. Из простог разлога што је ДПС од 1998. изграђиван као приватна фирма Ђукановића и као политичко крило наркокартела. Кад оде Ђукановић, одлази и ДПС. Коалиција власника Вијести, ДПС-а без Ђукановића, албанаца, бошњака, СД и СДП је губитничка прича. Не могу добити више од 15% гласова. За ДФ овај план власника Вијести, Ранка Кривокапића, Милице Пејановић и Душка Марковића је идеалан. Само јако. Убедите Мила да га нико неће хапсити и да може мирно да оде, направите ову к*ртон коалицију и да се измеримо на изборима. А Мило нека размисли колико му је јака гаранција ове пестокупљевина. А ДФ има један лепи план за њега и ДПС. Ванредно стање, Стадион, кавези, светла, прскалице – закључује Небојша Медојевић.