У оквиру хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима”, која је организована под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама прикупљено је више од пола милиона марака.

На жиро рачун уплаћено је 475.520 марака, док је “М:телов” хуманитарни број 1411 до сада позвало 61.011 грађана, преноси Српскаинфо.

То је саопштену на крају телевизијске емисије која је органзована као централни догађај акције, која се ове године организује по 12. пут.

“М:телов” хуманитарни број 1411 биће активан до 31. децембра, а позивом се дарује једна КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима”, број 571-010-00002700-15, код Комерцијалне банке Бањалука.

Циљ је се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС – Савез МеНеРаЛи, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности. Намјера је да се овој дјеци омогућити што већу укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

Партнери предсједнице Републике Српске у овогодишњој хуманитарној акцији били су млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који су умјетничким перформансом и разним другим ангажманима дали допринос да се заједничким снагама обезбиједи помоћ за њихове другаре.