Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је данашње потписивања уговора о изградњи дионице ауто-пута Пожега – Дуга Пољана прекретница за развој тог дијела Србије.

Вучић је рекао новинарима у Сједници да ће грађани када буду имали тај ауто-пут моћи да стигну за два сата од Београда до Дуге Пољане, док ће нова модерна саобраћајница довести инвеститоре и омогућити људима да остану у завичају.

– Надам се да ће и људи у БиХ имати више разумијевања и кренути да граде дио ауто-пута од Котромана и Вишеграда према Сарајеву у дужини око 98 километара. Онда бисмо се везали од Ужица ка Котроману, а Сарајево би било на два и по сата од Сјенице и Новог Пазара – рекао је Вучић.

Он је навео да ће дионица ауто-пута Пожега – Дуга Пољана почети да се гради у марту и бити завршена за четири године, те да не може да кошта мање од милијарду и по евра јер чак 51 од 75 километара, колико је дугачка, чине тунели и мостови.

Амбасадор Кине у Србији Чен Бо захвалила је држави Србији што је за извођача радова на овој дионици изабрала кинеску компанију „Чајна роуд енд бриџ корпорејшн“ /ЦРБЦ/ и рекла да је увјерена да ће ауто-пут бити направљен у року и значити добробит за све грађане.

– Градећи путеве добијамо могућност економског развоја за овај дио Србије – рекла је Чен.

Предсједник Србије данас и сутра борави у посјети Златиборском и Рашком округу.

Прије посјете Сјеници, Вучић је био у Новој Вароши и у директном контакту са грађанима упознао се о њиховим горућим проблемима, те размотрио могућности како да се они превазиђу, а овај крај економски развије.