У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно, топло и вјетровито вријеме са температуром од 11 до 20, у вишим предјелима од седам степени Целзијусевих.

Јутро је топло и вјетровито. На југу и југозападу облачно уз слабу кишу, у осталим предјелима претежно ведро уз умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана се наставља топло и вјетровито вријеме уз умјерен до јак југо. На југу и југозападу ће бити облачно уз повремену кишу, а у осталим предјелима суво и умјерено облачно уз сунчане периоде.

Увече на сјеверозападу киша јача и током ноћи ће се постепено ширити ка истоку. Доћи ће до захлађења, па ће на сјеверозападу киша прећи у сусњежицу и снијег, прво у вишим предјелима, а до наредног јутра и у нижим.

До сутра ујутру у вишим предјелима на сјеверозападу формираће се сњежни покривач од 10 до 20 центиметара, а у нижим од један до три центиметра.

Дуваће умјерен јужни и југоисточни вјетар са јаким до олујним ударима. Према крају дана у Посавини и Крајини вјетар у скретању на сјеверни и сјевероисточни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.