Поводом Дана Републике Српске вијенце на војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу, јутрос су вијенце положили представници општинске Управе Источна Илиџа и представници Општинске борачке организације „Илиџански борац, општине Соколац и остали учесници одбрамбено – отаџбинског рата и јавног живота Сарајевско – романијске регије.

Честитку је поводом 9. јануара, дана Републике Српске, упутио и начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Преносимо је у цјелости.

,,Овдје, на овом светом мјесту, ти си најскупља, Републико Српска! Док мрамор ћути и у том муку свејдочи о страшној епопеји и величанственој жртви, док се ваше сјени уздижу изнад времена и простора, у вјечност, док са вашом дјецом палим свијеће на вашим гробовима, осјећам само најдубљу захвалност ВАМА и највећу љубав за тебе, моја Републико Српска.

Буди нам срећна и вјечна, буди нам славом овјенчана, баш као они који те створише. На твој тридесети рођендан знам и обећавам да ћу и ја у тебе уградити све највредније што имам – љубав, знање, снагу, енергију…, све што затражиш!

Расти у миру, пригрли истом љубављу сву своју дјецу, тиме ће бити испуњен сан и завјет оних који су за тебе у вјечности уснули.

Срећан рођендан, најдража!“