Новак Ђоковић осетио терен Аустралијан опена.

„Задовољан сам и захвалан што ми је судија поништио укидање визе. Упркос свему што се десило, желим да останем и покушам да се такмичим на АО. Остајем фокусиран на то. Долетео сам овде да играм да једном од најважнијих догађаја које имамо пред невероватним навијачима“, поручио је Новак.

Подсетимо, Федерални суд у Мелбурну поништио је одлуку Владе Аустралије о укидању визе најбољем тенисеру света Новака Ђоковића и наложио његово пуштање на слободу.

Коначну одлуку донео је судија Ентони Кели после саслушања које је почело нешто после поноћи по средњоевропском времену.

Иако је суд пресудио у Ђоковићеву корист, владин адвокат Крис Тран је рекао да би министар за имиграцију Аустралије могао понови да размотри укидање Ђоковићеве визе.

Према закону о имиграцији Аустралије, министар има овлашћења и дискреционо право да укине визу из било ког разлога. Тран, међутим, није прецизирао разлоге по којима би Дјоковићу поново могла бити укинута виза. Ако би се то десило, Ђоковић би могао да добије забрану уласка у Аустралију три године.