Поштовани суграђани,

Упознат сам са проблемом са којим су се суочили путници односно корисници Аутобуске станице у Сокоцу. Од 5. јануара ове године станица је затворена, а превозници путнике примају непримјерно и непрописно на улици.

Власник Аутобуске станице у Сокоцу је фирма Аутохерц са сједиштем у Грудама.

Да подсјетим да је прије непуних четранаест година Аутохерц на лицитацији купио Аутобуску станицу у Сокоцу пошто је била у стечају и у надлежности Владе Републике Српске.

Подружница Аутохерца у Сокоцу је управљала аутобуском станицом и превозила путнике и ђаке за шта је имала уговор.

Бивши директор соколачке радне јединице Аутохерца основао је сопствену фирму за превоз. Потом је од Министарства просвјете и културе Републике Српске добио сагласност за превоз ученика основне школе у Сокоцу те од Скупштине града Источно Сарајево још неке линије.

Овим је Аутохерц остао без линија те је то утицало на рад Аутобске станице у Сокоцу.

Мене су обавјестили да је постигнут договор да новоосновани Срнахерц из Сокоца купи Аутобуску станицу у Сокоцу од Аутохерца.

Договор очигледно није постигнут.

Овај спор превозника највише погађа грађане Сокоца, оне који пресједају у Сокоцу, али утиче и на углед и име Сокоца.

Због тога ћу као начелник општине заједно са администрацијом коју водим уложити максималан напор да изнађемо рјешење и да Аутобуска станица настави са радом.

Већ сам ступио у контакт са власником станице, директором Аутохерца, који ме је информисао да увелико преговара са два превозника из Пала о продаји Аутобуске станице у Сокоцу.

Планом је предвиђено постојање аутобуске станице те никакве намјере прекомпоновања или промјене дјелатности на поменутој локацији нису могуће.

Апелујем на све стране да имају разумјевања за интересе грађана Сокоца те да схвате важност рјешавања овог проблема.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица