Како је кренуло, скоро да неће бити истакнутијег СДС-овца са којим се Небојша Вукановић неће посвађати. Већ неко вријеме тврди да та странка води кампању против њега, а у најновијој серији окомио се на Драгана Ћузулана, бившег потпредсједника и генералног секретара СДС-а.

Вукановић пише да га Ћузулан напада преко једног опозиционог портала који је, тврди, одједном престао да објављује његове текстове. За Ћузулана тврди да контролише тај портал.

„У најмању руку некоректно, хињски и подмукло, а суздржаћу се и даље од одговора на упорне јавне провокације да не бих долио уље на ватру, иако би вјерујем један текст био довољан да се све распакује и ствари пред јавности изведу на чистац. Мени не смета, нек пишу и говоре шта хоће, али је чудно да су се поједини портали и аналитичари из опозиције придружили снажној прљавој кампањи„, каже Вукановић.

Тако је писао на својој страници, а није му тешко ни да се у емисији уживо обрачунава са СДС-овцима. Доспио си на листу СДС-а и ушао у Скупштину, јер си био мегафон Вукоте Говедарице, каже Милован Бјелица. Кад год је запело, мене си звао, одговара Вукановић.

Питајте га колико ми је пута послао поруку и рекао нема гдје друго, хоћеш ли објавити, побили се Чоловић и Легенда пред изборе 2016, па дођи код мене да ми држиш говор. Овакве не поштујем и нећу на њих да трошим вријеме“, каже Вукановић.

„Мени је жао господина Вукановића. Сутра би да води државу, да буде члан Предсједништва, а купи празан стик од 100.000 КМ. У Сарајеву, на медијима се појављује често, то се плаћа блаћењем, дозволом да се блате српски кадрови и да се ради против институција Републике Српске“, одговара Милован Бјелица, начелник општине Соколац.

Сваким даном неко из СДС-а распрши наде Вукановића да би испред те странке могао да буде кандидат за неку од функција. Данас га на то подсјећа Мирко Шаровић. Испунио је улогу у клубу посланика и то је то што се тиче СДС-а.

„У више наврата сам рекао да СДС, логично, као највећа опозициона странка треба да има свог кандидата и она ће га изабрати када процијени, вјероватно у неко ближе вријеме, тако да је то потпуно јасно“, каже Шаровић.

И више је него јасно да за Вукановића нема мјеста на изборним листама СДС-а и да, што се њих тиче, на снове о кандидатури за неку од функција може да заборави.