Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је Срни да је дио чланова јеврејске вјерске групе, која практикује религијска увјерења на екстреман начин, напустио ову локалну заједницу.

Божовић је рекао да је, према информацијама које је добио, једна група напустила изнајмљени стан и отишла у аутобусима.

Недавно је из Службе за послове са странцима саопштено да су инспектори ове службе дошли до сазнања да на подручју Источне Илиџе борави група странаца која практикује религијска увјерења на екстреман начин.

Послије повећаног интересовања грађана који су због тог изразили забринутост, из Службе за послове са странцима су истакли да је извршен инспекцијски надзор и затечено 37 страних држављана у два приватна објекта.

Ријеч је о породицама са малољетном дјецом, држављанима САД, Канаде и Гватемале.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић рекао је раније да ће 24 члана јеврејске вјерске групе, која се налази на подручју општине Источна Илиџа, у суботу, 5. фебруара, напустити БиХ, док би друга група требало да оде до 20. фебруара.

– Према посљедњим информацијама, ова вјерска група тренутно је у потрази за новом дестинацијом и превозом. Добио сам увјеравања да не представљају пријетњу за локалну заједницу и да до сада није забиљежен ниједан инцидент – навео је Лучић у писаној изјави.