Неће се вратити ДПС, та партија је побијеђена 30. августа, поручио је вечерас на конвенцији бјелопољског одбора покрета УРА лидер овог покрета Дритан Абазовић.

– Ми треба да водимо остале битке: да очувамо грађанску Црну Гору, да стварамо претпоставке да будемо кредибилни дио западног свијета. Ми нијесмо за блокирану земљу. Ми желимо да она буде перјаница прогресивних држава. Водићемо инклузивну политику. Ко год је за добро ове државе – врата УРА су му отворена. Ко је против добиће наш жесток одговор – истакао је Абазовић.

– Добили смо подршку да се обрачунамо са повампиреним национализмом деведесетих и то ћемо и да урадимо. Ми се поносимо својим путем, путем правде и спремни смо да поднесемо било коју жртву знајући да је наше одредиште европска, грађанска и еколошка Црна Гора– додао је Абазовић.

Према његовим ријечима, идеја европске, грађанске и еколошке државе добија све већу подршку.

– Само на тим идејама се може мијењати савремена Црна Гора и ићи путем ЕУ. Ми смо преузели терет да одрадимо, наизглед, Сизифов посао, али знамо да ће, на крају, бити успјешан. Грађани Црне Горе не треба да иду у даље пођеле, да воде референдумску политику. Ми морамо да се миримо сами са собом, са комшијама, са свим земљама – да бисмо на тај начин стварали нове вриједности и могућности за наше људе. Нова влада имаће три инклузивна циља: деблокаду пута ЕУ, реформ тужилаштва и судства у парламенту и економски развој- сматра Абазовић.

Абазовић је напоменуо да само слободни људи могу да повлаче потезе.

– Треба да постоје воља, знање и труд. Економски развој иде уз правду. Разговори које смо имали са неким иностраним инвеститорима показали су да су они заинтересовани за улагање посебно у сјевер Црне Горе. Око 30 хиљада туриста из Саудијске Арабије посјети Босну и Херцеговину. Ту је шанса и за нас. Довели смо и туристе из Казахстана. Те процесе опструирају оне политичке елите које имају сиромашну свијест- закључио је Абазовић.